Προσωπικό
Συντονίστρια Διευθύντρια: Κερεζούδη Π. Έλλη (Δρ.)
Απόφοιτος Πανεπιστημίου Αθηνών του οποίου τυγχάνει και αριστούχος διδάκτωρ. Μετεκπαιδεύτηκε επί διετία στην Πανεπιστημιακή κλινική του Royal Free Hospital του Λονδίνου και στο τμήμα νευροεπιστημών του Queen square.
Η σημαντική έρευνα που διεξήγαγε εκεί, με αντικείμενο την γήρανση του νευρικού συστήματος είχε σαν αποτέλεσμα το βιογραφικό της να συμπεριληφθεί στην έκτη έκδοση του Αμερικανικού «who’s who in science and engineering».
Υπηρέτησε στα Νοσοκομεία Ευαγγελισμός, Ερυθρός Σταυρός και Πολυκλινική Αθηνών. Από το 2008 είναι συντονίστρια διευθύντρια του Νευρολογικού τμήματος του Νοσοκομείου μας. Έχει ιδιαίτερο κλινικό και ερευνητικό ενδιαφέρον για τη σκλήρυνση κατά πλάκας και την νόσο του Πάρκινσον.
Παρακολουθεί μεγάλο αριθμό ασθενών και πραγματοποιεί κλινικές μελέτες που αφορούν την κλινική εικόνα και τις νέες θεραπείες των ανωτέρω νόσων.
Είναι Τομεάρχης του Παθολογικού τομέα του Νοσοκομείου μας.
Ιατροί:
Διευθύντρια Λιμπιτάκη Γεωργία
Διευθύντρια Τσίκα Ουρανία
Δύναμη Τμήματος: 25 κλίνες
Εκπαιδευτικό έργο: Το τμήμα χορηγεί πλήρη ειδικότητα και έχει 7 θέσεις ειδικευομένων ιατρών.
Κλινική δραστηριότητα
Γενική Νευρολογία
Καλύπτει παθήσεις και διαταραχές του Κεντρικού και Περιφερικού Νευρικού Συστήματος όπως η σκλήρυνση κατά πλάκας, τα εξωπυραμιδικά σύνδρομα, τα αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια, την άνοια, την κεφαλαλγία, την επιληψία και τα νευρομυϊκά νοσήματα. Σε κλινικό επίπεδο γίνεται πλήρης διερεύνηση όλων των παθήσεων του κεντρικού ή περιφερικού νευρικού συστήματος από ιδιαίτερα έμπειρους ιατρούς.
Τα εξωτερικά ιατρεία του τμήματος λειτουργούν καθημερινά. Είναι δυνατή η χορήγηση ανοσοκατασταλτικής θεραπείας νοσημάτων του περιφερικού ή και κεντρικού νευρικού συστήματος σε επίπεδο ημερήσιας νοσηλείας. Πραγματοποιείται ηλεκτροεγκεφαλογράφημα με χαρτογράφηση.
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα τμήματος
Πρωινή ενημέρωση εφ όλως των περιστατικών των νοσηλευομένων ασθενών με ανάλυση των προβλημάτων του και ανταλλαγή απόψεων. Καταγραφή του ιστορικού του ασθενούς και των ευρημάτων της κλινικής εξέτασης. Ερμηνεία των κλινικών ευρημάτων και αξιολόγησή τους.
Συμπέρασμα και πιθανές διαγνώσεις – Επιλογή θεραπευτικής αγωγής.
Ανάλυση επιπλέον θεμάτων κλινικού και ερευνητικού ενδιαφέροντος σε προγραμματισμένες ημερομηνίες