Περισσότερα

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Μαρτίου στο Νοσοκομείο μας το σεμινάριο για την καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση ALS (advanced life support – σεμινάριο προχωρημένης υποστήριξης της ζωής) – πιστοποιημένο από τον αντίστοιχο Ευρωπαϊκό οργανισμό ERC – European Resuscitation Council.

Το σεμινάριο αυτό αποκλειστικά για γιατρούς προσέφερε θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης, στη κρίσιμη για την σωτηρία ανθρωπίνων ζωών στιγμή της καρδιοαναπνευστικής ανακοπής, όταν η άμεση αλλά κυρίως και η με βάση τους κανόνες σωστή και ολοκληρωμένη ιατρική παρέμβαση, μπορεί να σώσει μια ανθρώπινη ζωή που άλλως θα χαθεί οριστικά.

Το σεμινάριο περιελάβανε 10ωρη θεωρητική εκπαίδευση τη Παρασκευή που λόγω των συνθηκών της πανδημίας, πραγματοποιήθηκε μέσω υπολογιστών με τη μέθοδο zoom, ενώ ακολούθησε σε 4 ομάδες (2 Σάββατο, 2 Κυριακή) η πρακτική εξάσκηση σε προπλάσματα (κούκλες) ειδικά για το σκοπό αυτό.

Εκπαιδευτές ήταν ειδικοί Καρδιολόγοι, από την αντίστοιχη Επιστημονική Ομάδα Εργασίας της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας ευγενικά προσφερθέντες χωρίς αμοιβή, ενώ η όλη διαδικασία ήταν πιστοποιημένη από τον αντίστοιχο Ευρωπαϊκό Οργανισμό.

Στους συμμετέχοντες προσφέρθηκαν βιβλία για μελέτη 1 μήνα πριν το σεμινάριο, ενώ ακολούθησε γραπτή και προφορική δοκιμασία για την επιτυχία και τη λήψη του διπλώματος που ισχύει για 2 χρόνια σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η όλη διαδικασία έγινε δυνατό να πραγματοποιηθεί χάριν σε ευγενή χορηγία της εταιρείας Star Bulk Carriers (http://www.starbulk.com/), η οποία ανέλαβε το κόστος του σεμιναρίου, που κατευθύνθηκε στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό πιστοποίησης.

 

Διοικητής
Θρασύβουλος Λαδόπουλος

Κοινοποιήστε