Περισσότερα

Από τις 12 Μαΐου του 1965 και κάθε χρόνο γιορτάζεται ανελλιπώς η Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτικού Προσωπικού. Η επιλογή της ημερομηνίας αυτής έγινε κατόπιν επιλογής του Διεθνούς Συμβουλίου Αδελφών Νοσοκόμων και μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί. Αποτελεί αδιαμφισβήτητη αναγνώριση της συνεισφοράς της Αγγλοιταλίδας φιλανθρώπου Φλόρενς Ναϊτινγκέιλ, που θεωρείται η ιδρύτρια της σύγχρονης νοσηλευτικής.

Η ημέρα αυτή αποτελεί μια ετήσια υπενθύμιση της ανεκτίμητης συνεισφοράς του νοσηλευτικού προσωπικού σε κάθε κοινωνία στο υπέρτατο αγαθό της υγείας. Ιδιαίτερα, ο φετινός εορτασμός της ημέρας αυτής, τονίζει την αδιάκοπη συμβολή του νοσηλευτικού προσωπικού, όχι μόνο στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊόυ- από τη στιγμή της εμφάνισής της μέχρι και σήμερα- αλλά και στον εμβολιασμό του συνολικού πληθυσμού προκειμένου να επανέλθουμε όλοι στην καθημερινότητά μας.

Διαφαίνεται λοιπόν, ότι η συμβολή του Νοσηλευτικού Προσωπικού τόσο στην προαγωγή όσο και στη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας είναι υψίστης σημασίας και αποτελεί η συνεισφορά τους παράδειγμα προς μίμηση σε όλη την κοινωνία. Δεν αποτελεί άλλωστε τυχαίο γεγονός η αναγνώριση της συνεισφοράς και του ρόλου τους από το σύνολο της παγκόσμιας κοινωνίας και η αναγόρευσή τους σε «ήρωες».

Ας αποτελέσει η σημερινή μέρα αφορμή για να σας ευχαριστήσουμε για άλλη μια φορά θερμά για τη συνεισφορά σας στη δημόσια υγεία και να υποσχεθούμε ότι θα σταθούμε πλάι σας άξιοι συνοδοιπόροι στην έξοδο όλων μας προς την ελευθερία μιας υγιούς κοινωνίας για ένα καλύτερο μέλλον για όλους μας!

 

 

 

 

 

 

 

Ο Διοικητής
Θρασύβουλος Λαδόπουλος

Κοινοποιήστε